Jij en Sta Sterk!
Training en coaching voor sociale weerbaarheid en omgaan met pesten

Workshop "Feel fine online" (8-12 jaar)

Met de komst van internet en Social media hebben pestkoppen een nieuwe manier gevonden om zich uit te leven. Kinderen zijn op steeds jongere leeftijd, en steeds langer, online en vermaken zich op sociale media, zoal facebook, twitter, WhatsApp  en Instagram.


Kinderen sturen elkaar (vaak anoniem) pestberichtjes of dreigmailtjes, ze stelen elkaars wachtwoorden, ze versturen virussen of zetten ‘verkeerde’ foto’s en filmpjes online. Deze laffe manier van pesten via internet en mobiele telefonie stopt niet bij de voordeur maar dringt helemaal door tot in je slaapkamer. Daardoor voel je je nergens meer veilig. De impact ervan is vaak niet te overzien.


Vooral jonge kinderen hebben vaak niet het besef welke langdurige gevolgen hun eigen internetgedrag kan hebben. Hoe meer persoonlijke informatie kinderen publiceren, des te vatbaarder zijn ze voor negatieve reacties op het internet.


Kinderen maken geen onderscheid tussen online en rechtstreeks, face-to-face, pesten. Net als bij ‘gewoon’ pesten gaat het bij online pesten om schelden, roddelen en buitensluiten. Het gebeurt ook op andere manieren zoals het hacken van accounts, nare berichten plaatsen uit naam van een ander, of bijvoorbeeld het ongevraagd online verspreiden van bewerkte foto’s of filmpjes. Zowel op de basisschool als op de middelbare school krijgen leerlingen hiermee te maken. Online pesten gebeurt ook anoniem. Dat maakt de drempel lager om te pesten en het is voor het slachtoffer lastiger om te achterhalen wie de pester is.


EEN VEILIGE PLEK EN PLEZIER MAKEN

Naast de risico’s die er zijn - biedt de online wereld vooral een plek om te delen wie je bent, wat je doet en beleeft en gewoon met elkaar plezier te maken of je vrienden te ontmoeten.


INHOUD WORKHOP

In een workshop van 1-2 uur nemen wij kinderen mee in ‘Feel Fine Online’ om hun bewustwording, als het gaat om omgaan met elkaar in de online wereld, te vergroten. Hoe zorgen we ervoor dat we ons goed voelen online? Daar gaat het om. En vaak verschilt dat helemaal niet zoveel van contact in de ‘echte’ wereld!


Wij begeleiden workshop op school, op de naschoolse of op de sportclub. Natuurlijk is het mogelijk om de duur en inhoud van de workshop af te stemmen op je vraag en op jouw situatie.


VOOR WIE 

Deze workshop (of gastles) is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. 

E-mailen
Bellen
Info