Jij en Sta Sterk!
Training en coaching voor sociale weerbaarheid en omgaan met pesten

De trainer

Mijn naam is Jessica Lightfoot. Ik woon samen met mijn gezin in Kortenhoef. Ik heb ruim 12 jaar ervaring in het werken met kinderen. Onder de naam Fratz en Twwo kinderfeestjes heb ik de afgelopen jaren voor veel kinderen een feestje mogen organiseren. Mijn liefde voor kinderen, creativiteit, enthousiasme en ook mijn toneelachtergrond komen goed van pas om kinderen op een speelse en ongedwongen manier te helpen in hun gedrag en ontwikkeling.


Een kind dé mooiste dag van het jaar bezorgen is van onschatbare waarde, maar het bleef bij mij knagen dat dit niet voor ieder kind is weggelegd. Helaas gebeurt het nog té vaak dat kinderen nooit uitgenodigd worden voor een kinderfeestje. Want wat gebeurt er met een kind dat nooit gevraagd wordt? Dat gaat bij zichzelf nadenken: Ben ik niet aardig? Is er iets met mij aan de hand? Hoor ik er niet bij? Vinden ze me raar? Of vinden ze me stom?


Deze gedachten hebben mij aangegrepen en dat is de reden dat ik kinderen en jongeren wil helpen die zich onzeker voelen, die niet goed voor zichzelf opkomen en die gepest worden of zich niet makkelijk uiten. En ook kinderen die juist agressief of boos reageren.

Voor mij als trainer staat de belevingswereld van het kind altijd centraal. Door de hulpvraag vanuit de beleving van het kind te benaderen ontdek ik wat er in hem of haar omgaat. Mijn uitgangspunt is dat er voldoende kracht in ieder kind zit en daardoor weet ik dat er altijd een uitweg is.

Soms hebben kinderen wat extra hulp nodig en daar help ik dan graag bij.


KENNISCENTRUM OMGAAN MET PESTEN

Bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten heb ik de HBO opleiding gevolgd en ik heb in 2021 de licentie tot Sta Sterk trainer Omgaan met Pesten behaald. Sindsdien ben Ik aangesloten bij het Steunpunt van het Kenniscentrum Omgaan met Pesten.


De methodiek van de Sta Sterk training is ontwikkeld door de Kenniscentrum Omgaan met Pesten. De training is bedoeld voor kinderen en jongeren die moeite hebben met het stellen van grenzen, minder zelfvertrouwen hebben of hulp bij pesten zoeken. 

E-mailen
Bellen
Info